Over ons

Schaatsen verbroedert

Onder het motto 'Schaatsen verbroedert' is De Uithof de afgelopen jaren spontaan een aantal projecten gestart om kansarme kinderen en volwassenen in het sportcentrum te verwelkomen. Zo begon De Uithof met schoolschaatsen waarbij kinderen zich kunnen uitleven op de ijsbaan. Er kwam koffieschaatsen voor ouderen die hierdoor niet alleen actief bewegen, maar ook er ook lekker even uit zijn. En in november 2015 maakten zo'n 300 asielzoekers kennis met de oer-Hollandse schaatstraditie tijdens een 'koek-en-zopie' middag. Velen hadden nog nooit eerder op een schaats gestaan, maar met hulp van vrijwilligers van de schaatsschool had menigeen de slag al snel te pakken. Fantastisch om te zien en het plezier was enorm.

Structureel
Het succes van deze spontane activiteiten hebben geleid tot de oprichting van de stichting Uithof Schaatsbelangen met de steun van de gemeente Den Haag. Hierdoor krijgen de projecten een structureel karakter en kan er veel meer worden gedaan. Alle onderdelen van De Uithof doen mee, naast het schaatsen ook skiën, snowboarden, karten en klimmen.

Vanaf september 2016 organiseert de stichting een reeks activiteiten voor mensen die om een of andere reden buiten de boot vallen. Stichting Uithof Schaatsbelangen maakt zich hard voor deze mensen, jong en oud, die momenteel nog niet (kunnen) meedoen: omdat ze te maken hebben met een lichamelijke of geestelijke beperking, omdat de financiële middelen ontbreken, omdat ze niet (meer) durven of simpelweg omdat er in hun wijk weinig ruimte is voor sport en beweging.

Met een breed pakket, proberen we zoveel mogelijk mensen te bereiken. Want beweging is niet alleen gezond, het is een belangrijke schakel in thema's als integratie en participatie.

Sport is voor iedereen!